söndag 15 januari 2017

Alfreds vaggvisa

Igår hittade Alfred på en vaggvisa åt sina systrar. Han sa att de kanske skulle somna så fort att pappa inte ens skulle behöva läsa för dem, och han ville till och med gå upp lite före hans egentid egentligen skulle vara slut ( jag brukar försöka hålla den till en halvtimme så han inte ska komma i säng för sent, medan Christopher inte riktigt brukar ha koll på tiden).
Men man kan väl säga att Alfreds plan backfireade lite...Tjejerna ville också vara med och spela (jag spelade rytmägg) och började krypa ur sängen och sen var kaoset igång igen. Men hans tanke var god och hans "sov nu, sooov nuuu, sov nu mina stjärnsken" var ju otroligt gulligt.
Faktum är att läggningen av tjejerna gick extra dåligt igår och till och med Christopher som brukar ha en ängels tålamod lackade ur och skrek åt dem, så det slutade med att jag tog över och Christopher fick ta Alfred. De somnade svinsent allihop, men vaknade såklart ungefär lika tidigt som vanligt för att de ville titta på tv, vilket de får göra på helgmorgnar. Suck.
Idag tog vi det lugnt och var hemma bortsett från en stund på lekplatsen vid stranden i Borstahusen. Det var soligt och fint, men kallt, och det roligaste var att klättra på de jättestora högarna med hopsamlad tång.
Och att gunga: Lilly sjunger nästan alltid "Satellit" när hon gungar, eftersom textraden "högt upp i det blå" ingår i den. :)
"Vänta nu ett tag!" :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar