torsdag 29 september 2016

Lunds tingsrätt

Idag har jag och Christopher varit i Lunds tingsrätt, minsann. Christopher blev kallad som vittne i tvisten mellan säljaren av vårt hus och den som hon anlitat för att renovera det, och han skulle prata om det där med att det inte gick att få igång bredbandet för att nån kapat ledningarna, och vad vi tycker om renoveringen. Eftersom jag är väldigt nyfiken av mig, plus är utbildad jurist men aldrig har jobbat med det så ville jag gärna följa med, så vi lämnade barnen en halvtimme tidigt i morse och körde till Lund för att vara där klockan 9. Sen satt vi och stirrade på den här dörren i två timmar, för de var försenade... Och sen tog förhöret tio minuter och sen fick vi åka hem. Oh well, det var rätt kul ändå faktiskt.
Och: idag mår jag okej, det går upp och ner hela tiden - alltså apropå att jag var så håglös i tisdags. Idag fick mormor ta Lillys vägran att gå ur bilen efter förskolan, och Christopher fick ta utbrottet när pyjamasen skulle på, så jag kunde vara good cop och trösta henne när hon lugnat sig istället, så det var skönt. Men jag tog dock fighten med Flora när hon som vanligt smet från middagsbordet: idag lyfte jag helt enkelt tillbaka henne istället för att tjata, och det gjorde jag väl ungefär 20-25 gånger (medan hon gallskrek) tills hon till slut lugnade sig och satte sig i mitt knä och fortsatte äta. Det var ju det mest effektiva sättet hittills, så det får jag väl fortsätta med tills hon slutar larva sig. Nu: sova!

P.S. Fick veta på Facebook idag att en av mina amerikanska sysslingar tänker rösta på Trump. Chocken! Jag levde i tron att mina släktingar är smarta och upplysta amerikaner, men tydligen har vi ett undantag - vilket iofs inte var helt oväntat, för han är väldigt konstig och hans mamma och bror har brutit kontakten med honom, så... Men deppigt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar