torsdag 22 september 2016

Föreläsning med Petra Krantz Lindgren

Jag var på föreläsning med Petra Krantz Lindgren ikväll, som är beteendevetare och typ specialiserad på barns självkänsla. Det var intressant, men jag hade nog redan läst och hört om det mesta innan, fast jag köpte i alla fall hennes bok efteråt, så om jag någon gång hinner läsa den kanske jag lär mig nåt nytt. Mitt problem just nu är dock egentligen mer praktik än teori, för jag vet redan det mesta om hur man bör göra med barn, men när jag är trött har jag noll tålamod och klarar inte att omsätta det i praktiken... Men jag fick en liten kort pratstund med henne efteråt och vi kom ungefär fram till att det inte är hela världen om man ibland skriker åt sina barn så länge man visar att man älskar dem ofta och mycket, och så hjälper det dessutom om man visar efter man har varit arg att det är okej igen och kanske ber om ursäkt om man skrämt dem.
Hon gav några konkreta tips för trotsåldern, som att låta barnen få bestämma vissa saker själva och att få ansvarsfulla uppdrag som är passande för deras ålder och nånting mer som jag inte minns just nu, men jag skrev ner det, plus att jag ska få en sammanfattning av föreläsningen på mailen imorgon (man kunde signa upp sig för det).
Och nu är jag sådär trött igen, så jag måste gå och lägga mig och försöka få lite mer tålamod imorgon.
Alfred har förresten varit hemma idag, efter att han börjat få en ny förkylning igen och hade feber inatt. Idag mådde han rätt okej igen, så jag hoppas att han kan gå till förskolan imorgon igen. Vi fick hämta hem tjejerna klockan 13 redan för att Alfred var hemma, och eftermiddagen spenderade jag med att baka som en galning: frallor, fyra äppelpajer att frysa in och äppelmuffins, medan barnen fick titta på tv. Så om jag nu inte är en bra mamma jämt så kan jag åtminstone muta dem. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar