onsdag 10 augusti 2016

Ullared 2

Vi tog en extra sväng till Ullared igår, mamma, jag och tjejerna, mest för att jag ville köpa fler av de bra och billiga trosorna jag köpte sist - men givetvis var de slut i M (men fanns kvar i S, L, XL och XXL...), fast såklart hittade vi en massa andra roliga saker istället. Tjejerna var superduktiga, men Lilly drabbades av GeKås-utmattningen på slutet.
Bland annat köpte jag ett inomhus/utomhus-krocket-set och ett matchande minigolf-set. Kloten rullade alldeles för snabbt på trägolv dock, så det fick bli handdukar som mattor under - utomhus blåste det kuling. Och så köpte mamma ett nytt pussel till Lilly, för hon har blivit pusseldrottning under de senaste veckorna, hon är så duktig!! Det hon fick igår har 36 bitar och är från 4 år, men eftersom hon bemästrade 6- och 9-bitarspusslen på någon dag och sen lärde sig 24-bitarspusslet efter det så avancerar hon vidare nu. Flora är inte alls intresserad av pussel och bankar bara ihop bitar hur som helst när hon försöker, så hon får göra annat istället. (Springa naken, till exempel. Det är helt omöjligt att få på ungen kläder nu för tiden.)

Det här är helt orelaterat till den här bloggen egentligen, men fick vara med ändå för det är så gulligt: det här är min före detta kollega/chef David Sundin. Han var en av grundarna till den digitala reklambyrån Great Works där jag jobbade fram till ungefär när jag blev gravid med tjejerna, men han är numera komiker och skriver bland annat manus till Melodifestivalen och programleder galor hit och dit, och nu har han tydligen avancerat så långt att han igår fick sjunga med Sanna Nielsen i "Allsång på Skansen". Och det roliga var att han såg så blyg ut! Han rodnade när Sanna lade armen om honom och sjöng "Jag vill vara din Margareta" och när hon gått vidare såg han ut såhär. :)
Anyway: jag råkade hitta färgade skumgummiark på GeKås också som jag tänkte kunde vara bra att ha, och det var det. Idag har Christopher gjort superhjältemasker till barnen! (Tydligen är de till scrapbooking, och det håller jag inte på med, men jag kom på att jag kan göra några dekorationer till bröllopet av dem också sen.)
Christopher tog med sig Lilly på ett ärende idag, och medan Alfred tittade på tv med mormor tog jag och Flora en sväng ner till stranden för att kolla läget efter flera dagar med kuling och regn. Kände knappt igen ungen med kläder på. ;) Vattnet var grumligt och trist och dessutom iskallt... Men inga maneter i alla fall, så det lär bli några dopp innan vi åker härifrån i helgen åtminstone, hoppas jag verkligen.
Inatt fick jag förresten sova för mig själv för jag var så utmattad igår att jag var smått yr hela dagen, och idag känner jag mig mycket piggare, så jag får en natt till i eget rum nu så kanske jag kan bli hyfsat normal nån gång igen. Kunde ju vara trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar