söndag 28 augusti 2016

Diskmaskin och semestertips?

Vår diskmaskin har gått sönder. Jag läste för några år sen om en barnfamilj vars diskmaskin gick sönder, och de åt på papperstallrikar tills den blev lagad, och jag tyckte det var lite löjligt - men när jag tänker efter hade vi bara ett barn då, och nu har jag full förståelse. Jag har tillbringat halva dagen i köket diskandes idag, känns det som (okej, jag bakade visst en kladdkaka också. Men ändå).
Eventuellt är felet nåt som IKEA skulle åtgärda kostnadsfritt, för jag råkade hitta på deras hemsida att det är nåt konstruktionsfel på vissa modeller, och en av dem är våran, men eftersom vi har hatat den där sabla diskmaskinen sen vi flyttade in i huset så beställde vi en ny igår istället. Den vi har nu har värdelöst konstruerade korgar så den är hopplös att fylla på ett bra sätt, den har tre diskprogram och alla tar över två timmar (!!) och allting är dyblött när den är klar, den torkar inte för fem öre. Inte oväntat med tanke på förra ägarens fuskrenovering av huset är det IKEAs billigaste modell. Så nu har vi beställt en som är tyst, snabb, energisnål och dessutom torkar ordentligt. Tråkiga pengar visserligen, men åh så skönt det ska bli med en bra diskmaskin!
Nog om det, och över till barnen. Inskolningen har gått bra i veckan, framför allt för Alfred och Lilly, men Flora var lite ledsen i fredags när vi lämnade dem i några timmar, så vi tar en lite kortare dag för tjejerna på måndag också och ser hur det går då. Idag blev jag uppringd av en mamma till en pojke på Alfreds avdelning, för han och en pojke till ska ha kalas på söndag och han ville bjuda sin nya kompis Alfred! Så gulligt!
Det har varit jättefint väder hela veckan, och vi har varit ute mycket och varit och badat och så, men idag har det varit regnigt och vi har varit inne en del, och barnen har bråkat med varann typ heeeela tiden. Jag får spatt. Fattar inte hur de kan bråka om allt! Hittills tycker jag inte att Flora och Lilly har bråkat så mycket med varann, utan att det mest blivit bråk när Alfred varit med, men nu verkar det vara slut på tvillingfriden. Kan ju hoppas att det bara är tillfälligt åtminstone.
När jag blir jättearg på dem så pussar Lilly mig där hon kommer åt, oftast på armen - jag antar att det är för att jag ska bli glad igen, och det är väldigt gulligt i alla fall.
De senaste veckorna har jag börjat drömma om en solsemester efter nyår, men egentligen har vi inte alls råd med det. Dels behöver vi spara mer pengar till nästa sommars bröllop - även om vi faktiskt ligger rätt bra till med sparandet dit redan, men jag har ju också bestämt att vi ska åka till Japan 2022, och till det räknar jag med att vi behöver ungefär 100 000:-, så det krävs ju en del för att få ihop det. Men drömma kan man ju. Tänker att det borde vara billigare när skolorna börjat efter jullovet, även om det inte ser ut så när jag kollar nu, men man kanske kan få en billig sista minuten till Kanarieöarna? Fast jag har hittills haft svårt att hitta någorlunda billiga hotell som ligger precis vid stranden - är det någon som har några tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar