måndag 29 augusti 2016

Förkylning och sommarens framsteg

Japp, då var det dags för första nya-förskolan-förkylningarna. Alla tre barnen är snoriga och hostiga, men Alfred är ju för skön: natten till igår och på morgonen var han jättesnörvlig, men framåt lunchtid när jag kom och gav honom ett paket näsdukar som jag hittat i badrummet sa han: "Men jag är inte förkyld längre". Och det var han knappt, ungen!
Men idag ser Flora väldigt trött ut på ögonen och snorar och är lite hängig, och när jag just bytte om på henne till pyjamas såg jag att hon hade små röda prickar runt naveln och på snippan. Vi får se hur det utvecklar sig till imorgon, jag hoppas att det bara är virusprickar och inga andra konstigheter. Lilly hostar mest, men hon brukar å andra sidan ha mest problem av barnen med hosta på nätterna, så jag håller tummarna för en bra natt ändå.
Men hörni, jag vet inte om jag tillräckligt tydligt har berättat om framstegen våra barn gjort under vår sommarledighet! Både Flora och Lilly har blivit helt blöjfria (torra även på nätterna, men då sätter vi på dem blöja ändå för säkerhets skull, än så länge) och slutat amma (fast det var inte helt frivilligt. Flora har fortsatt fråga efter bröst nästan varje morgon sedan jag bestämde mig för att sluta efter jag varit i Stockholm, men hon har inte fått), båda dessa mellan två år och nio och tio månader.
Och Alfred har lärt sig cykla, helt på riktigt, och nästan lärt sig simma - fast från att tidigare i somras ha tagit riktiga armtag har han gått över till hundsim nu, men han håller sig flytande, och det är ju det viktigaste.
Våra stora barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar