fredag 7 juli 2017

Tillbaka till nattblöja

Fick ett önskemål från min trogna läsare Åsa att skriva lite oftare, så jag får försöka! :)
Om man ska tro föräldrarna i den där tvillinggruppen jag är med i har vi nog varit dåliga föräldrar idag: vi bestämde nämligen efter Lillys andra nattkissolycka att hon får börja med nattblöja igen. Vi pallar inte att krångla med att tvätta barn, försöka suga upp kiss ur säng (självklart har kisset inte kommit just där det ligger plastfrottélakan) och hålla på på nätterna. Så jag frågade Lilly om hon ville ha blöja och hon blev jätteglad! Så nu gör vi det enkelt för oss. 
Vi gjorde samma sak med Alfred: det var inte ofta han kissade på sig på nätterna, men jag orkade bara inte med det alls då, så han fick ha nattblöja tills han var nästan 5 (Up&Go, det är ju nästan som kalsonger/trosor).
Men när det varit trådar om nattkiss i tvillinggruppen har jag bara sett unisona svar om att man ska härda ut, det får bli mycket tvätt under en period, bla bla. Inte hos oss, säger jag bara. 
Hade Lilly verkligen inte velat ha blöja hade det väl kanske varit en annan femma, men det var ju inga problem, så gott så. 
Jag köpte Up&Go till henne idag, efter att hon hade vanliga Comfort Fit innan hon slutade med nattblöja, och Flora blev avundsjuk så hon fick också en... men vi sa att hon bara får inatt.
Vi ligger och lägger barnen just nu och har läst färdigt böckerna, och Christopher, som lägger tjejerna, är den ende som sover... så jo, vi behöver vår nattsömn!
Imorgon kommer Alfreds bästis Melker med familj och hälsar på oss, det ska bli roligt!

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag upplever att det är en del prestige i att få sitt/sina barn torra tidigt? Eller så är det jag som är lättstött eftersom vi inte "lyckats med blöjavvänjning alls. Vår två fyller 4 i slutet på augusti och har verkligen aldrig varit intresserade eller samarbetat på något sätt kring potta (toa vägrar de helt, även med barnring), så nu inför semestern har vi sagt att blöjorna försvinner. I fredags fanns med andra ord inga blöjor på morgonen. Problemet vi fick var ju att båda i princip slutade kissa. Det vi kan konstatera är att de är väldigt duktiga på att knipa... Som längst höll sig en tjejen från tidig förmiddag till ca 22, när hon kissade i sömnen i sängen. De säger att de inte vill "släppa kisset", att det är läskigt, att det inte vill. Pratade med BVC-sköterskan som rådde oss att backa, vilket vi nu gjort. Och jag känner mig så jäkla misslyckad som förälder, att jag inte kan hjälpa dom, att jag inte vet hur vi ska motivera. Känns som att "alla andra" lyckas och hela tiden måste kommentera att det väl "är dags nu". Jo, men hur gör man? Man kan ju inte tvinga dom att kissa?

  /Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj vad de kämpar, stackarna! Att de lyckas hålla sig så länge! Vad skönt att ni fick rådet att backa, det verkar ju vara bäst för barnen. Men jag förstår din känsla - för vår del gick det ganska enkelt att bli av med dagblöjorna förra sommaren, men hade det inte gjort det hade jag säkert känt det som ett misslyckande, även om det inte är det. Fånigt att man känner så, men man vill ju bara göra "rätt"...
   Kram!

   Radera