onsdag 19 juli 2017

Härlig stranddag

Äntligen! En solig dag utan mer än 5 sekundmeters vind!
Christopher och Alfred åkte hem till Landskrona över dagen för att klippa gräs, hämta post och lite andra grejer (som mitt pass, eftersom mitt körkort gick ut i förrgår och det verkar onödigt att förnya det när jag ska lägga till ett efternamn om 2,5 veckor: då ska jag heta Hansby Reis. Jag har kollat, jag får köra bil med mitt pass och förnya körkortet när jag fått mitt nya efternamn godkänt), och jag och tjejerna var kvar med mormor.
Så på förmiddagen gick vi såklart och badade.
"Jag håller håv!" ropade Lilly glatt, och ordvitsen gick mig inte förbi. :)
Lilly har inte velat bada på länge, men nu när det äntligen inte blåste höga vågor vågade hon sig ner i vattnet, och det med råge! Hon knatade runt och simmade när jag eller mormor höll i henne (nästa gång vi badade hade hon puffar, och tredje gången en "flytkorv") - Flora höll sig på trappan som vanligt, men jag fick bära ner henne i vattnet och snurra runt henne några varv åtminstone.
Sola lite. :) Lilly älskar verkligen att vara naken nu för tiden, hon har typ aldrig kläder på sig längre.
Det är ju min namnsdag, starten på fruntimmersveckan, idag, och eftersom vi bara var fyra personer hemma bakade mamma en minitårta. Mums!
Och så en bild på Alfred från igår, när han precis fått sin nya hajfena! Den verkar funka bra, så jag hoppas han får till simningen snart. Läsningen börjar lossna för honom nu också! Han har kunnat alla bokstäver sen han var fyra år, men inte riktigt fått till att få ihop ord - men nu ikväll läste han flera sidor i en bok helt själv!

1 kommentar:

  1. snälla säg att naken-perioden går över. Vår Tuva är en riktig naken-fis. Så fort hon får möjlighet så näckar hon. Älskar att vara naken. Tänker att det blir lite jobbigt när dom blir äldre. Eller!? ;)
    /Åsa

    SvaraRadera