tisdag 18 juli 2017

Blåsig sommar och date night på restaurang

Det är en blåsig sommar vi har. Vi har haft rätt så mycket sol, men temperaturen går sällan över 18 grader och det blåser för det mesta runt 7 sekundmeter, så vi får mest hålla oss i trädgården och när vi går ner och badar får vi skynda oss hem för att inte frysa.
Igår blåste det 10-11 m/s och 17-18 i byarna, men Alfred och Flora ville bada ändå. Jag tvivlade på att de skulle vilja när de kom ner till stranden och kände hur mycket det faktiskt blåste, men det var lite varmare igår, så de vågade. Alfred har blivit supermodig i år och hoppar runt och vågar doppa hela huvudet, helt utan flythjälp. Men han kommer inte riktigt någon vart med simmandet, så nu har vi beställt en Swim Fin, en sorts hajfena som ska vara bra - mamma är just i stan och hämtar den nu. Och Flora är också modig: hon står på trappan och doppar sig, och vågar kliva längre och längre ner, och doppar till och med ner håret i vattnet ibland. Lilly är lite mer försiktig och badar inte lika ofta som de andra.


Igår blev jag intervjuad för familjesidan i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad! Det är en gammal kompis till Christopher som fått jobb där och så frågade hon på Facebook om någon fyller jämnt i sommar, så jag svarade mest på skoj att jag fyller 45, och tänkte att hon väl sökte personer som var lite kända, så jag blev väldigt förvånad när hon svarade att hon ville intervjua mig. Tydligen behöver man inte vara känd, utan hon går på devisen att alla har något intressant att berätta (och det har jag ju faktiskt), så igår ringde hon och intervjuade mig. Jätteroligt! Det ska komma ut på min födelsedag den 18:e augusti - om inte någon kändis kommer i vägen, då kan det komma dagen före eller efter istället.
Jag skulle ut och powerwalka igår också, och båda tjejerna ville följa med, så de klämde ner sig båda två i enkelvagnen vi har här, och det gick jättebra! Alfred ville också med, så han fick småspringa bredvid, och när han inte orkade fick han stå på kanten därbak och hålla i sig i handtaget. Det blev tungt, så det var ju lite extra träning för mig. :) Vilket just igår i och för sig var asjobbigt, för jag hade ont i magen, så det var inte kul alls att träna. Jag har mått rätt konstigt ända sen jag inte kunde äta middag förra lördagen: jag är ofta lite halvt yr och illamående, och jag fattar inte varför. Gissar - och hoppas på - att det bara är bröllopsstress, men tycker ändå det är väldigt märkligt. Vissa dagar har det nästan känts som att jag är gravid, men eftersom jag har spiral plus fick den lilla mensen som jag får av den i förrgår så hoppas jag vid gud att jag inte är det. Vi vill verkligen inte ha fler barn...
I julklapp fick jag och Christopher ett presentkort på restaurangen John´s Place i Apelviken, och jag försökte boka bord dit härom dagen. Men då fick jag veta att de är fullbokade under hela juli, fast om man kommer dit kan man ha chans att få ett bord på drop-in, så det gjorde vi igår. Mamma tog barnen och vi åkte dit och fick faktiskt bord efter bara en halvtimme.
Jag hade ont i magen, men vi åt i alla fall väldigt god mat och hade tid att sitta och planera diverse bröllopsdetaljer som vi inte riktigt gått igenom förut, så det var väldigt trevligt. Sen var vi helt däckade när vi ätit färdigt vid halv tio, så hur vi ska orka dansa hela natten om bara 2,5 veckor förstår jag inte riktigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar