onsdag 15 mars 2017

Våren är här!

Jag hade tänkt berätta om helgen, men så springer dagarna iväg och plötsligt är det sen onsdagkväll och jag är trött som vanligt. Jag brukar vara i Malmö två dagar i veckan och jobba, men den här veckan blir det fyra (måndag-torsdag, på grund av diverse möten) och det gör mig ännu mer utmattad. Men nu har jag i alla fall ändå lagt in två bilder här och vill skriva några ord.
I lördags var det fantastiskt vårväder, så vi åkte en sväng till stranden vid Lill-Olas, och jag och Lilly kände på vattnet. Hon kände igen sig och kom ihåg att vi badat där förut ("igår"), och jag längtar tills vi kan göra det igen.
Sen var vi ute i trädgården och vårfixade: det här med en liten lagom trädgård, det är ju underbart! Inte för mycket jobb, men ändå plats att odla lite grejer. Vi rensade i pallkragarna, klippte rosenbuskarna (aj i hjärtat att klippa av grenar med bladskott på, men både min mamma och min trädgårdsmästarkompis Mats har sagt att vi skulle göra det, så då fick vi väl göra det då), tog bort vissna gamla blommor, slet bort de sista thujabuskarna som vi mest tycker är fula, planterade över fikonbusken i en kruka och grävde upp maskrosblad. Jag tyckte jag var genialisk när jag kom på att vi kunde ta bort dem nu innan blommorna kommer, men jag vet inte, kanske det är a big trädgårds-no-no? Nu kanske trädgården kommer explodera av maskrosor? ;)
Den här bilden ser för deppig ut, men i själva verket är trädgården rätt så full av snödroppar och lite krokusar och scilla och blad som så småningom kommer få sällskap av vildtulpaner - hur fint som helst på nära håll!
Och på söndagen åkte vi till Plantagen och köpte jord och frön till pallkragarna som vi ska sätta om några veckor. Vår!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar