fredag 12 juli 2013

Utmattningen

Jag läste i en gravid-app härom dagen att man ska komma ihåg att vila minst en halvtimme om dagen. Det blir inte riktigt så när ens mamma fyller 70 dock.
Vi började dagen med att jag, min syster och min systerdotter gav mamma ansiktsbehandling, fotmassage, manikyr, pedikyr och makeup i badrummet, medan Christopher och min systers pojkvän fixade lunch. Lunchen åt vi på en äng vid en strand en bit bort, hur mysigt som helst, och mamma var superlycklig över uppvaktningen. När vi var klara där var det dags att ställa i ordning allt hemma inför kalaset klockan 16, och jag hann inte få någon annan vila än ett snabbt havsdopp en halvtimme innan kalaset. Precis när folk började droppa in säckade jag ihop och kände att jag inte kunde stå upp en minut mer, så jag var tvungen att lägga mig i soffan en stund, för fötterna värkte, foglossningen smärtade och jag var helt matt. Till råga på allt har jag plötsligt fått ont i vänster knä också, så jag har börjat halta som en gammal anka. Jag börjar verkligen få onda aningar om hur det ska gå de kommande 15 veckorna och börjar på riktigt bli orolig för att jag kommer bli en av dem som inte kommer kunna röra mig på slutet.
Imorgon får jag se till att jag inte behöver röra mig nåt - det ska bli soligt imorgon också, så jag hoppas på en dag på stranden med glada kusinbarn som leker med Alfred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar