söndag 24 september 2017

Utflyktstips i Skåne

Jag har ju varit rätt dålig på att blogga på sistone, men nu har jag fått för mig att jag ska försöka spendera lite mindre onödig tid på att slösurfa på Facebook i mobilen, så kanske att jag kan få mer ork till att blogga istället! Hur som helst, jag har inte berättat om de två senaste utflykterna vi gjort: eller ja, om det egentligen räknas som en utflykt att jag och Christopher åkte iväg och åt lunch i fredags, men ändå. Det gjorde vi i alla fall på Tomatens Hus i Vadensjö strax utanför Landskrona. De har både restaurang och butik och så får man gå och titta i växthusen. Vi började med att äta en supergod tomatpaj, och sen köpte vi tre olika sorters småtomater i butiken, och en jättefin basilika från ett av växthusen.
Minns tyvärr inte vad sorterna hette bara för det, men de gula var en variant med citrustoner och de röda avlånga smakar lite karamelligt, och de rosatonade var någon asiatisk variant. Fantastiskt goda allihop i alla fall, så vi måste åka tillbaka och köpa fler innan de stänger för säsongen den 15 oktober.

Det här är inget utflyktsmål, men det får hänga med här ändå eftersom det handlar om mat. När jag var och handlade mat i fredags stod det en dam och hade provsmakning av en ny produkt: ett alternativ till köttfärs gjort på mjölk! Ser ut som keso, och vi ska prova det med nachos ikväll.
Och nu den andra utflykten! Och vilket geniställe det var! Det var min kollega Michelle som tipsade: Eriksgården utanför Sjöbo, där de har bärbuffé. Det var nåt av det godaste jag ätit: en buffé där man fick ta så mycket hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär man vill, tillsammans med glass, bärgrädde, minimaränger (vanliga och smaksatta med lakrits), bärsås, kaksmulströssel och en småkaka. Såååååå gott!!
Dessutom har de en superfin lekplats med en stor hoppkudde utanför och en lada med hö som man fick hoppa i.
Det enda tråkiga var att det ligger en dryg timme bort, fast Skåne är såpass litet så var det en bra bit. Jag skulle lätt vilja åka dit ofta, men det kommer nog inte bli av tyvärr. Men en årlig tradition kan det ju få bli åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar