söndag 17 september 2017

Att köpa pengar till lördagsgodis, samt hemodlat

Konversation med barnen igår:
Jag: - Jag hade tänkt att vi ska göra chokladbollar till lördagsgodis idag.
Lilly: - Och så får vi lite vanligt godis också. (Jag, hon och Flora hade redan pratat om detta på morgonen, då inte Alfred var med.)
Flora: - Jag vill ha vanligt godis!
Jag: - Men vi har inte så mycket vanligt godis kvar.
Alfred: - Men vi kan väl köpa mer?
Jag: - Jag och pappa har inga pengar kvar den här månaden.
Lilly: - Men ni kan väl gå till jobbet och köpa mer pengar?
Jag: - Man får pengar en gång i månaden när man jobbar, och det är inte förrän om nästan två veckor.
Alfred: - Men jag har pengar!
Så så kom det sig att Alfred tömde sin spargris med en massa tior som han fick under en (rätt så) kort period när han fick veckopeng (innan vi glömde igen), och tjejerna hittade sina småmynt som de fått då och då, och så gick vi ut på stan och tittade på två utställningar på Landskrona Fotofestival och gick och köpte godis på City Gross och sen in i en leksaksaffär där Alfred köpte pärlplattor till sig och sina systrar, samt ett pennskrin till skolan. Underbart med den här åldern där han bara är generös och inte bryr sig om att pengarna går åt till annat än honom själv!





Till middag idag använde jag bara hemodlade grönsaker - så härligt! Tyvärr blev morotsskörden rätt kass i år - de kom sent och är fläckiga och fula, men det går ju skära bort. Så till soja- och ingefärsmarinerad tofu idag blev det stekta morötter, kålrabbi och squash, och till det (fast det egentligen inte passade ihop med asiatiskt och italienskt) fyllda och friterade squashblommor.
Så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar