torsdag 10 augusti 2017

Bröllopet del 1: förberedelserna

Nu då: bröllopet!
Vi var ju ute och tog foton på måndagen innan, för att vi misstänkte att det kunde bli lite tight om tid på bröllopsdagen, plus kanske framför allt för att min syster Johanna, som skulle fota oss, ville fånga det vackra skymningsljuset. Så Johanna sminkade upp mig (jag är inte intresserad av sminkning och gör sällan mer än bara lite kajal och mascara), satte i några ringblommor i mitt hår och så klädde vi på oss och åkte ut till naturreservatet på udden vid stugan.
Johanna hade varit och rekat några dagar innan, och då hade det kommit kossor och spanat in henne, som så småningom blev så närgångna att hon blev rädd och fick springa därifrån - och mycket riktigt: kossorna dök upp även när vi var där. Det blev helt fantastiska foton! Ljuset var magiskt, Johanna är duktig och vi lyckades vara hyfsat avslappnade.
På tisdagen var det faktiskt fint väder, så vi fick vår första och enda riktiga stranddag då vi låg på andra stranden i flera timmar, och barnen badade som små fiskar.
På onsdagkvällen kom Akiko, vår bröllopskock! Jag lärde känna henne i Tokyo för 11 år sen (eller ja, vi träffades första gången i London redan 1996, då vi båda var där på en Eggstone-konsert), där hon drev sin egen bar och restaurang, men sedan 5,5 år bor hon nu i Berlin och jobbar med catering. Så jag ordnade resan åt henne och så kom hon upp till Varberg för att laga maten åt oss. :)
Hela torsdagen gick åt till att handla mat tillsammans med Akiko och börja köra grejer till Kinnagården där vi skulle vara - så sjukt mycket grejer!! Jag har spenderat typ all fritid/vänta-på-mailsvar-tid när jag jobbar hemma i ett drygt år på att vika origamifjärilar och silkespapperspompoms och klippa dekorgummihjärtan, men det var ju inte bara det som skulle dit, utan också dryck i mängder, dukar, servetter, projektor, godis, chips, ätpinnar, festprogram, en massa andra lappar vi skrivit ut för diverse ändamål, rosenbåge och jag minns redan inte ens alla grejer vi hade fixat. Så från fredag morgon hade vi fullt upp varenda sekund.
Kinnagården drivs av Röda Korset, och de tar väl emot allt de kan få gratis, så festsalen var full av diverse udda möbler som skulle flyttas undan (Christopher och svärfar Kjell tog de flesta) och sen skulle vi sätta upp skruvar runt om hela taket för att hänga upp tvättlinor där vi skulle hänga fiberduk och ljusslingor och när det var klart (efter rätt många timmar) skulle vi hänga upp alla pompoms.
Vi fick tack och lov hjälp av Christophers pappa (mamman var i köket och fixade med tårtan och hjälpte Akiko, som var där och lagade mat tillsammans med assistenten Laban som vi hittat på ett restauranggymnasium i Kungsbacka) och farbror med fru, och Johanna och Victor var också där mycket - Victor körde dessutom och köpte grejer som vi missat i stan (och på bröllopsdagen åkte han och hämtade blommorna och is), vilket var absolut nödvändigt, annars hade vi aldrig hunnit. Farbrorns fru och Johanna satt och vek upp de sista pompomsen (vi hade vikt upp ungefär 100 hemma, men de största 15 tog för mycket plats, så de behövde göras på plats - varje tog 5-10 minuter att vika upp), och sen skulle jag knyta ihop dem till klasar om fem för att hängas upp. Klockan var närmare 18 och jag insåg att det tog ungefär en kvart att knyta ihop en, så jag räknade snabbt ut att bara det skulle ta mig 4-5 timmar... Jag stack hem för att hämta något och var så stressad att jag knappt ville prata med mamma som undrade hur det gick (hon tog hand om barnen - också absolut livsnödvändigt, det hade aldrig gått att ha med dem hela dagen), och hävde bara ur mig att jag skulle få sitta där hela natten. Tio minuter senare dök halva min släkt upp för att hjälpa till! <3 Mamma hade ringt och gått runt och bett om hjälp och alla ställde upp - älskar min släkt! Och så var pompomsen klara på en kvart. :)
När allt var klart kunde vi äntligen börja duka, och där fick vi igen hjälp av mina två kusinbarn Vega och Agnes, som också skulle vara barnvakter på lördagen, så vi kunde åka hem och äta middag vid åttatiden och sen bara åka tillbaka en stund. Jag tog med mig Alfred och stannade till tio, och när tjejerna somnat kom Christopher och stannade med Akiko till 23, sen kunde vi äntligen komma i säng (och skrev mängder av mentala listor).
Man kunde ju önskat att vi vore klara där, men det var vi inte, så jag började med ett morgondopp på lördagen och sen var det bara att åka tillbaka till Kinnagården och fixa det sista. Vid lunchtid gav jag upp och åkte hem för att göra mig i ordning, men Christopher stannade nån timme till med Victor.
Så då var det äntligen dags för mig att göra mig snygg, men resten kommer i nästa inlägg!


1 kommentar:

  1. Så fina och annorlunda bilder. Första o sista bilden är mina favoriter. 😊❤️

    SvaraRadera