söndag 16 april 2017

Påskharar och trädgårdsarbete

Och idag blev de påskharar. Nu gömmer jag sminket. ;)
Alfred målade sin nos själv. 

Själv har jag idag powerwalkat, köpt en begagnad gungställning (barnen blev överlyckliga) och grävt upp ett gammalt övervuxet trädgårdsland och planterat morötter, sallad och blommor och känner mig nu helt mörbultad (har dessutom haft ont i höger handled sen torsdag natt när något blev konstigt när Flora låg på min underarm, men jag har fått låna mammas handledsskena sen hon bröt handleden, så jag kunde gräva ändå). Vissa av fröna jag planterade var typ sandkorn-små och skulle sättas med 20 cm mellanrum. Så blev det inte, kan jag ju säga. Snarare typ 5 per centimeter, så det blir nog mycket sallad här i år också. :)

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Hittade din blogg av en slump ikväll när jag googlade på mollusker och no poxivir. Men jag fångades snart av något helt annat. När du beskriver Lilly låter det som att du skriver om min yngsta dotter som nyss fyllt tre år. Hon har alltid varit enormt viljestark och har aldrig sovit en hel natt. Hon vaknar alltid flera gånger varje natt och är ofta vaken 2-3h. Vi har också ständiga bråk om allt som ska göras, och hon har tvångsmässiga rutiner och gör om saker som inte gjorts på hennes sätt.

  Jag känner också igen mig själv i hur du beskriver dig själv. Fullständigt slutkört och känner mig ofta misslyckad i min föräldraroll.

  Imorgon har vi vårt första möte med barnpsykologen på BVC. Vet inte riktigt vad jag ska vänta mig.

  Hursomhelst, ville bara säga att det kändes skönt att för första gången läsa om någon som har det likadant som vi... tack för att du delar med dig och hoppas det snart ljusnar för er!

  //Emma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Åh, vad bra att ni har fått en tid hos barnpsykologen - för oss kändes det jätteskönt att få prata med en psykolog och få lite konkreta råd, och att dessutom få höra att vi är normala och inte misslyckade. Det främsta rådet vi fick var (vet inte om du har läst det, men jag skrev om det för några veckor sen) att sätta fastare regler och att vara konsekventa. Om ni får några andra bra råd imorgon får du hemskt gärna skriva tillbaka till mig och dela med dig!

   Jag känner mig lite taskig som "hänger ut" stackars Lilly såhär, så skönt att höra att det inte är helt i onödan...

   Hoppas det blir lättare för er snart och att ni får sova bättre!

   Kram

   Radera