tisdag 11 april 2017

Ny taktik

Oj oj, det blir visst glesare och glesare mellan inläggen här - ledsen för det, ni som fortfarande hänger kvar! Det är ju det här med tid och ork, och båda är en bristvara...
De där framstegen vi tyckte att vi gjorde med bråken med Lilly har helt försvunnit: vi är tillbaka på noll. Det bråkas på morgnar, middagar och läggningar och ingen ljusning verkar vara i sikte.
Men ikväll testade jag nåt nytt. Jag har hört att en del barn bråkar för att få uppmärksamhet, för dålig uppmärksamhet är bättre än ingen uppmärksamhet alls - nu är det ju inte så att Lilly inte får någon uppmärksamhet när hon inte bråkar, det får hon, vi leker och gosar, men jag tyckte det var värt att prova ändå: jag ignorerade henne.
Det var när hon redan bråkat om att ha gosedjuren vid bordet, ta maten, vem som skulle hälla mjölk, vem som fick flytta salladsskålen och några fler grejer som jag bara struntade i henne och halleluja! Efter en liten stund lugnade hon sig och började äta.
Och efter maten när jag skulle lägga tjejerna (efter ett storbråk om att kissa på toaletten vs ta ner pottan en våning för att kissa så att jag skulle vara tvungen att gå ner för att hämta den bara för att gå tillbaka till toaletten där vi redan befann oss för att tömma den) så ledsnade jag efter att vi bråkat om nattblöja och tandborstning och struntade i henne och gjorde färdigt Flora och lade mig och började läsa för henne. Efter att Lilly suttit och ylat på golvet en stund kom hon fram och började titta i boken och sen ville hon ju vara med för att det var tråkigt att vara ensam, så då kunde jag göra henne färdig och läsa för henne också. Så kanske. Vi ska förstås fortsätta vara noga med att förklara reglerna så hon vet vad som gäller, men vi har nog fortsatt tjafsa för mycket med henne, så nu får vi prova att inte göra det och hoppas på det bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar