söndag 18 december 2016

Helg med julbord och besök

I fredags var min stilige fästman och jag och åt julbordslunch på Örenäs slott strax utanför Landskrona (alla barnen var tillbaka på förskolan, Lilly mådde bättre och ville gå och de andra var det ju inget fel på). Det var några år sen jag åt julbord, så det var väldigt trevligt - men jag är lite besviken på godisbordet: det var bara köpegodis i fina burkar (Daim, Toblerone, polkagrisar och lite annat) och inget hemgjort. Men maten var god, och julgodis gör jag ju själv.
Igår fick vi besök av Alfreds ene gudfar Linus och hans sambo Filip. De bor i Stockholm, men eftersom Filip var domare på konståknings-SM i Malmö så passade de på att hälsa på oss i Landskrona när han slutade jobba på lördagskvällen. De kom inte förrän kvart i åtta, då vi normalt sett försöker få tjejerna i säng, men det här var ju värt att stanna uppe för, så vi åt sen middag tillsammans och sen lekte barnen nästan brallorna av oss allihop.
När de kom och vi gick husesyn ville barnen visa dem typ allt vi äger och har och höll upp diverse ointressanta föremål för dem: väckarklockor, vattenflaskor, papper... :)
Efter middagen när barnen fått presenter, lagt pussel, visat saker i lekrummet, lekt frågelek med Filip (Alfred mest) och jag vet inte allt, så satte Alfred på en av sina favvolåtar: "Junikårn" med Danny Saucedo, och så dansade vi alla sju, så det var otroligt drag. Som ni ser på bilden var barnen milt uttryckt glada över besöket!
Och det var jag och Christopher också, för övrigt. Vi har sagt att vi ska försöka åka upp till Stockholm snart, och då får vi hälsa på dem också.
Barnen kom inte i säng förrän vid halv elva, men självklart vaknade de som vanligt vid halv åtta ändå, så lite gnälligt och bråkigt har det varit idag (inklusive jag, som vaknade tidigt av att Lilly var täppt i näsan och snörvlade bredvid mig). Men snart har vi jullov och då kanske vi kan få turas om att sova lite längre på morgnarna, det ska bli skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar