söndag 20 maj 2018

Lådcykelutflyktsdag

Vilken dag vi har haft idag, jag och barnen! Christopher har jag knappt sett röken av på en vecka, känns det som: först var han i Stockholm två dagar, sen var vi hemma tillsammans i fredags, men nu i helgen har han och en kompis från Stockholm spelat golf hela dagarna, så jag har varit ensam med barnen. Igår var Alfred med en kompis, så jag och tjejerna tog det lugnt hemma, förutom när vi tog lådcykeln och åkte och handlade.
Vi lyckades knöla i vin, en matkasse, ett stort paket toapapper och två paket blöjor till tvillingkusinerna som kommer om en och en halv vecka i lådan eftersom Alfred inte var med.
På kvällen, när Christopher och Martin kom hem byttes vi av och jag åkte till Malmö för att gå på fest i Tambourine Studios med mitt favoritband Eggstone live. 20:e gången jag såg dem! :)
Och idag gjorde vi en rejäl utflykt, också med lådcykeln, jag och alla tre barnen. Först åkte vi till ridhuset, där de hade öppet hus med aktiviteter och ponnyridning och kaninklappning.
Barnen red en hoppbana med käpphästar. Gulligt!
Och så klappade de kaniner, jättelänge.
Tjejerna hade pratat om att rida ponny innan, särskilt som de är helt besatta av My Little Pony nu för tiden, men sen vågade de inte riktigt, så de fick åka häst och vagn istället.
Men Alfred vågade!
Totalt stoneface. Men jag såg att han smålog lite försiktigt ändå.
Jag hade inte lyckats skramla ihop mer än 90 kronor i kontanter hemma, så det blev ingen korv med bröd som de sålde, eftersom ridning och vagn kostade pengar, men jag hade tagit med en låda med kokt pasta, så vi gick till friidrottsbanan bakom ridhuset så barnen fick leka där lite och tryckte i oss kall pasta och några Mariekex till lunch. :)
Sen cyklade vi 2,5 km till – det var så oerhört tungt att cykla idag! Vet inte om det är att barnen börjat bli för tunga eller om jag bara var trött, men det gick väldigt långsamt mellan varven... – till stranden Lill-Olas. Det var enligt skylten nästan 19 grader i vattnet och 21 i luften, och eftersom jag var svettig av ansträngningen var det fantastiskt skönt att bada.
Och mina barn var värsta gullungarna och bråkade ingenting utan var snälla mot varandra mest hela tiden. Underbart, jag kände mig så lycklig!
Ungefär lika lycklig som Lilly ;)
Lite lek på stranden innan vi gick en liten bit bort för att åka linbana, som Alfred visste fanns där.

Glada barn!
Sen drog vi iväg ytterligare 7 kilometer med cykeln, med en liten paus på vägen för att plocka några syrenklasar, för att barnen lärt sig att man kan suga nektarn ur dem, för att den här morsan är en extraprisgalning som läst att de sålde billig laxsida på Coop, som är den mataffär som ligger allra längst bort från oss... Och givetvis var det slutsålt. Men glass fick vi i alla fall innan jag segade mig de sista dryga 2 kilometrarna hem. 1,5 mil lyckades jag cykla med drygt 50 kg barn i lådcykeln! Rätt mör nu. :) Men en riktigt härlig dag blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar